Procesni i specijalni kranovi

Kod procesnih kranova sva kretanja, uključujući i podizanje i spuštanje tereta, kontrolisana su kompijuterskim programima. Neprekidan nadzor nije potreban. Manuelne intervencije su svedene na eventualno hitno stopiranje procesa ili prebacivanje na ručno komandovanje procesnog krana.

Ekonomski aspekat nije jedini ali ima največi uticaj prilikom odabira kontrole krana. Postoji jasna potreba za automatizacijom, kada dizalica povezuje proizvodnju, skladištenje i otpremu kao sastavni deo logističkog rešenja. U ovom slučaju dizalica ima veliki uticaj na efikasnost, fleksibilnost i konačno na profitabilnost celog procesa.

Livnice
Teški uslovi rada u livnicama , sa velikim i teškim teretima, složene transportne procese i visoke ili izuzetno promenljive temperature, zahtevaju visok nivo bezbednost i funkcionalne pouzdanosti sistema koji se koriste.

Industrija čelika
Sistemi koji se koriste u industriji čelika treba da omoguće što efikasnije i fleksibilnije rukovanje tereta. Demag dizalice garantuju stalnu dostupnost i visoku iskorišćenost kapaciteta u skladišnim objektima, kao i potrebnu fleksibilnost za rukovanje proizvoda i materijala. Sistemi za upravljanje materijalom su odlučujući faktor za profitabilnost u trgovini čelikom dok takođe imaju i veliki uticaj na efikasnost i fleksibilnost celokupnog procesa proizvodnje. Trend ka potpunoj automatizacije sve je više i više u porastu zbog same efikasnosti procesa proizvodnje. Najveći doprinos pružaju koncepti kranova razvijeni od strane kompanije Demag, koji su prilagođeni da zadovolje sve specifične potrebe pojedinih procesa, da zadovolji sve zahteve industrije, za jasno i pouzdano organizovanje skladišta sa visokim nivoom iskorišćenosti kapaciteta.

Industrija papira
Sa jedne strane, industrija papira zahteva visok nivo pouzdanosti prilikom opsluživanja mašina za papir a sa druge strane, efikasno skladištenje i pronalaženje rolni papira zahteva visok nivo automatizacije i istovremeno glatko i precizno rukovanje. Demag dizalice su specijalno razvijene da zadovolje te potrebe.

Ostale industrije
Pored navedenih, Demag procesni kranovi su našli svoju primenu i u postrojenjima za odlaganje i reciklažu otpada, u industriji cementa i kreča, za transport i razmeštanje kontejnera, u avio i automobilskoj industriji kao i u mnogim drugim granama industrije.

Kontaktirajte nas

Ukoliko želite dodatne informacije ili saradnju, možete nas kontaktirati putem telefona, emaila ili
kontakt forme.

Scroll to Top